Vi arbetar för ett samhälle
fritt från diskriminering.

Pressrum

Vi kan hjälpa dig som är journalist med att få kontakt med rätt person att intervjua eller prata med. Vi ger dig också aktuell information om DO och vår verksamhet, bland annat om nya anmälningar, ärendegång, statistik eller större projekt.

Presstjänsten är öppen vardagar 9-16.

Clas Lundstedt, pressansvarig

Presstjänst

0736-82 82 10 (numret kan inte ta emot sms)

media@do.se


Senaste nytt

Våra pressmeddelanden, nyheter, debattartiklar och repliker.

 • Diskrimineringsombudsmannen i Almedalen 2022

  Nyhet

  Diskrimineringsombudsman Lars Arrhenius kommer delta på flera seminarier under Almedalsveckan. I panelsamtalen kommer han prata om frågor som rör diskriminering inom bland annat arbetsliv och skola.

 • Ny rapport om intersexvariation och diskriminering

  Nyhet

  Idag publicerar DO en ny rapport om livsvillkoren för personer med intersexvariation ur ett diskrimineringsperspektiv. En av de första rapporterna i Sverige som särskilt belyser situationen för dessa personer – som även kallas personer med könsvariation. I rapporten lyfter DO fram att det finns ett behov av att tydliggöra att diskriminering som har samband med intersexvariation omfattas av diskrimineringslagen.

 • DO stämmer e-handelsbolag som missgynnat kvinna i samband med föräldraledighet

  Pressmeddelande

  DO framställer ett skadeståndskrav mot ett e-handelsbolag för missgynnande enligt föräldraledighetslagen. DO:s bedömning är att det var ett missgynnande när bolaget avslutade en kvinnlig medarbetares avtal för upprepade visstidsanställningar, och att det finns ett samband med kvinnans föräldraledighet.

 • Diskriminering när kvinnlig elev ombads att täcka sig

  Pressmeddelande

  En kvinnlig elev som blev ombedd att ”täcka sig” eftersom hon enligt skolan bar för utmanande klädsel har diskriminerats av skolan. Det anser DO som nu begär att skolan ska betala diskrimineringsersättning till eleven.

 • DO på plats under Järvaveckan

  Nyhet

  Onsdag 1 juni anordnar DO seminariet Diskriminering som har samband med religion – hur ser det ut i dag? på Järvaveckan.

 • Hög tid att säkerställa skyddet mot diskriminering inom offentlig verksamhet

  Debattartikel

  Det finns anledning att återkommande och systematiskt se över skyddet mot diskriminering. Ett sådant område är den offentliga verksamheten där en stor del har kommit att falla utanför diskrimineringslagens förbud. Nu finns förutsättningarna att åtgärda denna brist och det är hög tid att säkerställa skyddet mot diskriminering inom offentlig verksamhet.

 • DO utreder anmälningar om antagningsregler

  Nyhet

  DO har inlett tillsyn i flera fall efter att myndigheten tagit emot anmälningar från personer som upplevt sig diskriminerade vid antagningen till bland annat polisutbildningen och militär tjänstgöring på grund av sin funktionsnedsättning.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Sidinformation

Senast uppdaterad: 24 mars 2022