Vi arbetar för ett samhälle
fritt från diskriminering.

DO deltar i Stockholm Pride

I år deltar DO vid Stockholm Pride med ett seminarium tillsammans med Transammans, RFSL och Forum för levande historia. DO går även med i Prideparaden dagen efter.

Seminarium

Fredag 4 augusti klockan 12.00 – 12.45 Pride House, Clarion Hotel, Ringvägen 98, rum C9.

Välkommen till seminariet ”Hur kan myndigheter arbeta för att öka förtroendet bland hbtqi-personer?”
En rad undersökningar visar att hbtqi-personer har lägre förtroende för myndigheter och andra samhällsinstitutioner än heterosexuella och cispersoner.

Hbtqi-organisationer rapporterar om bristfälligt bemötande och att många av deras medlemmar därför undviker att ta kontakt med myndigheter.
Det innebär att de går miste om det stöd och den service de har rätt till. Diskrimineringslagen innehåller ett förbud mot diskriminering när offentligt anställda möter allmänheten. Bristfälligt bemötande kan därför också medföra en risk för diskriminering.

Vi vill under seminariet lyfta problemet med risken för diskriminering av hbtqi-personer och belysa frågan vad som behöver göras för att säkerställa ett bemötande fritt från diskriminering.

Presentationer och panelsamtal med frågestund

Maya Hald, DO och Mikael Öhman Almén, Forum för levande historia inleder seminariet och ger en bild av nuläget. Därefter följer ett panelsamtal med Signe Krantz, ordförande i Transammans och Peter Sidlund Ponkala, tillförordnad ordförande RFSL.

Sandra Dahlén, författare, föreläsare och utbildare inom likabehandling med särskilt fokus på hbtqi modererar samtalet.
Under frågestunden finns det möjlighet att ställa frågor till panelen och ta del av DO:s senaste rapporter.

Hoppas att du vill delta!

https://program.stockholmpride.org/sv/events/2023-08-04/house Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad: 2 augusti 2023