Vi arbetar för ett samhälle
fritt från diskriminering.

Stäng

Mobilmeny

Pressrum

Vi kan hjälpa dig som är journalist med att få kontakt med rätt person att intervjua eller prata med. Vi ger dig också aktuell information om DO och vår verksamhet, bland annat om nya anmälningar, ärendegång, statistik eller större projekt.

Presstjänsten är öppen vardagar 9-16.

Clas Lundstedt, pressansvarig

Presstjänst

Clas Lundstedt, pressansvarig

0736-82 82 10 (numret kan inte ta emot sms)

media@do.se


Senaste nytt

Våra pressmeddelanden, nyheter, debattartiklar och repliker.

 • DO på plats under Järvaveckan

  Nyhet

  Onsdag 1 juni anordnar DO seminariet Diskriminering som har samband med religion – hur ser det ut i dag? på Järvaveckan.

 • Hög tid att säkerställa skyddet mot diskriminering inom offentlig verksamhet

  Debattartikel

  Det finns anledning att återkommande och systematiskt se över skyddet mot diskriminering. Ett sådant område är den offentliga verksamheten där en stor del har kommit att falla utanför diskrimineringslagens förbud. Nu finns förutsättningarna att åtgärda denna brist och det är hög tid att säkerställa skyddet mot diskriminering inom offentlig verksamhet.

 • DO utreder anmälningar om antagningsregler

  Nyhet

  DO har inlett tillsyn i flera fall efter att myndigheten tagit emot anmälningar från personer som upplevt sig diskriminerade vid antagningen till bland annat polisutbildningen och militär tjänstgöring på grund av sin funktionsnedsättning.

 • DO avstyrker förslag om etableringsstopp för konfessionella friskolor

  Nyhet

  Utbildningsdepartementets förslag om ett etableringsstopp för konfessionella friskolor och fritidshem står i strid med Europakonventionens diskrimineringsförbud och är också problematiskt när det gäller allas lika rättigheter och möjligheter oavsett deras religion eller annan trosuppfattning. DO avstyrker därför förslaget. Det skriver DO i ett remissyttrande som lämnas idag.

 • Liseberg ändrar sitt beslut

  Nyhet

  DO har valt att inte inleda tillsyn av nöjesparken Liseberg efter att de ändrat sitt beslut om att ta bort förtur i kön för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

 • Kommunen betalar ersättning till förskolebarn efter överenskommelse

  Nyhet

  En kommun i Mellansverige har genom en överenskommelse med DO valt att betala ersättning till ett barn på en av kommunens förskolor. DO:s utredning i ärendet har lett fram till bedömningen att kommunens underlåtenhet att vidta åtgärder för tillgänglighet har varit fråga om diskriminering som har samband med funktionsnedsättning.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Sidinformation

Senast uppdaterad: 24 mars 2022