Vi arbetar för ett samhälle
fritt från diskriminering.

Pressrum

Vi kan hjälpa dig som är journalist med att få kontakt med rätt person att intervjua eller prata med. Vi ger dig också aktuell information om DO och vår verksamhet, bland annat om nya anmälningar, ärendegång, statistik eller större projekt.

Presstjänsten är öppen vardagar 9-16.

Clas Lundstedt, pressansvarig

Presstjänst

0736-82 82 10 (numret kan inte ta emot sms)

media@do.se


Senaste nytt

Våra pressmeddelanden, nyheter, debattartiklar och repliker.

 • Kommunen väljer att ingå förlikning

  Pressmeddelande

  En kommun i Västsverige som DO tidigare har stämt för bristande tillgänglighet i skolan väljer nu att erkänna diskrimineringen och betala den diskrimineringsersättning som DO har begärt. Parterna har därför ingått en förlikning som tingsrätten också har stadfäst genom dom.

 • Mer kommer att krävas för att motverka diskriminering på hyresbostadsmarknaden

  Nyhet

  DO har lämnat sitt remissvar på betänkandet ”Sänk tröskeln till en god bostad”. Enligt DO är det positivt att betänkandet har ett tydligt diskrimineringsperspektiv och DO stödjer också i huvudsak utredningens förslag, men anser att det kommer att krävas flera och kompletterande åtgärder för att på ett bättre sätt upptäcka och motverka diskriminering vid förmedling och uthyrning av hyresbostäder

 • Förstärkt skydd för arbetstagare från 2 augusti

  Nyhet

  DO:s uppdrag utökas när ombudsmannen den 2 augusti får behörighet att företräda arbetstagare som är föräldrar, vårdar en anhörig eller när arbetstagarens familj drabbas av allvarlig sjukdom.

 • Historiens orättvisor mot romer upprepas - igen och igen

  Debattartikel

  DO Lars Arrhenius och tf överintendent vid Forum för levande historia Caroline Källner skriver på DN kulturdebatt idag, 2 augusti med anledning av minnesdagen för folkmordet på romer under Förintelsen.

 • Seniorboendes köregler diskriminerade äldre

  Pressmeddelande

  En stiftelse som bedriver ett seniorboende har diskriminerat en man genom att ge yngre sökande företräde vid uthyrning av lägenheter. Det framgår i ett beslut som DO har fattat.

 • Diskrimineringsombudsmannen i Almedalen 2022

  Nyhet

  Diskrimineringsombudsman Lars Arrhenius kommer delta på flera seminarier under Almedalsveckan. I panelsamtalen kommer han prata om frågor som rör diskriminering inom bland annat arbetsliv och skola.

 • Ny rapport om intersexvariation och diskriminering

  Nyhet

  Idag publicerar DO en ny rapport om livsvillkoren för personer med intersexvariation ur ett diskrimineringsperspektiv. En av de första rapporterna i Sverige som särskilt belyser situationen för dessa personer – som även kallas personer med könsvariation. I rapporten lyfter DO fram att det finns ett behov av att tydliggöra att diskriminering som har samband med intersexvariation omfattas av diskrimineringslagen.

 • DO stämmer e-handelsbolag som missgynnat kvinna i samband med föräldraledighet

  Pressmeddelande

  DO framställer ett skadeståndskrav mot ett e-handelsbolag för missgynnande enligt föräldraledighetslagen. DO:s bedömning är att det var ett missgynnande när bolaget avslutade en kvinnlig medarbetares avtal för upprepade visstidsanställningar, och att det finns ett samband med kvinnans föräldraledighet.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Sidinformation

Senast uppdaterad: 19 juli 2022