Om webbplatsen

Här har vi samlat information kring Diskrimineringsombudsmannens (DO) webbplats. Det finns både juridisk information och information om hur du använder webbplatsen på bästa sätt.

 DO:s webbplats vänder sig till ansvariga på arbetsplatser, högskolor, förskolor och skolor samt verksamhetsansvariga för varor, tjänster och bostäder. Andra stora målgrupper är civila samhället, branschorganisationer, myndigheter och antidiskrimineringsbyråer. På webbplatsen finns information och stöd som kan användas i arbetet för att förebygga diskriminering i samhället.

Vår webbplats vänder sig också till dig som har behov av information om diskriminering. Du kanske har hamnat i en situation där någon blivit utsatt för diskriminering och vill veta vad som gäller enligt diskrimineringslagen. Du hittar också information om förbudet mot att missgynna föräldralediga.

Hitta på webbplatsen

  • Sidorna under "Om diskriminering" beskriver vad diskriminering är enligt diskrimineringslagen.
  • Under "Stöd & verktyg" finns checklistor och tips, exempel och handledningar, vägledningar, guider, faktablad, e-utbildningar, informationsblad och mer som hjälp i det förebyggande arbetet mot diskriminering.
  • Sidorna under "Förebygg diskriminering" beskriver hur arbetsgivare och utbildningsanordnare ska arbeta förebyggande och främjande för att motverka diskriminering och jobba för allas lika rättigheter och möjligheter.
  • Under "Lag & rätt" finns de lagar som är centrala för DO:s arbete. Här hittar du även stämningar, domar och principiella tillsynsbeslut.
  • Sidorna under "Tips och klagomål" (tidigare "Att anmäla) ger dig vägledning i hur du lämnar in tips och klagomål och vad DO gör med tips och klagomål som skickas till oss.

Innehåll A-Ö

På sidan Innehåll A-Ö hittar du rubrikerna på webbplatsens struktur ordnade i bokstavsordning. 

Sökfunktioner

Webbplatsen har Episerver Find som sökmotor. I sökfältet som finns i sidhuvudet visas sökord som andra besökare skrivit utifrån det som du skriver in i fältet. På webbplatsen finns även möjlighet att söka bland beslut. Det gör du genom att göra urval i sökfältet på respektive sida "Tillsyn och beslut" och "Stämningar och domar".

Anpassad för mobil och surfplatta

För att det ska vara enkelt att använda webbplatsen även i mobil och surfplatta är den byggd med följsam eller så kallad responsiv webbdesign. Det innebär att webbplatsen anpassar sig utifrån skärmens storlek. Även om presentationen skiljer sig åt har webbplatsen alltid samma innehåll.

Utskrifter

Du kan skriva ut sidor från webbplatsen genom att använda din webbläsares inbyggda funktion för utskrift eller klicka på utskriftsikonen längst ner på sidan.

Information på andra språk

Vissa delar av webbplatsen med grundläggande information har översatts från svenska till andra språk. Du når informationen via länkarna Other languages och Teckenspråk i sidhuvudet.

Behandling av personuppgifter och offentlighetsprincipen

sidan finns beskrivet vad en personuppgift är, hur DO behandlar personuppgifter och vilka rättigheter du har. Du kan också läsa om hur dina uppgifter blir allmän handling när du skickar dem till oss. 

Om kakor på webbplatsen

Kakor på do.se sparar ingen personlig information om dig som besökare, till exempel e-post eller namn. Vi använder kakor främst för att kunna förbättra din upplevelse på do.se. 

Synpunkter

Om du har synpunkter på webbplatsen så kan du kontakta webbredaktionen via e-post.

Tillbaka till toppen