Om webbplatsen

Webbplatsen är byggd enligt internationella standarder och riktlinjer för tillgänglighet. Vår ambition är att alla ska kunna ta del av informationen på do.se oberoende av olika funktionsnedsättningar eller tekniska förutsättningar.

Tillgänglighet

För att göra do.se tillgänglig för en bred mottagargrupp följer webbplatsen de officiella riktlinjerna för offentlig sektor Vägledningen för webbutveckling som baseras på internationell standard WCAG 2.0, nivå AA. För att presentera innehållet använder webbplatsen HTML 5 och utseendet styrs av CSS 3. 

Lyssna på webbplatsen

Du kan välja att lyssna på informationen på webbplatsen i stället för att läsa texten. Talande webb är ett hjälpmedel som läser upp webbplatsens innehåll på din dator, surfplatta eller mobiltelefon. Du når hjälpmedlet via länken Lyssna i webbplatsens sidhuvud.

Teckenspråk

Vissa delar av webbplatsen med grundläggande information har översatts till teckenspråk. Du kan se filmerna via länken Teckenspråk i webbplatsens sidhuvud. 

Lättläst

Vissa delar av webbplatsen med grundläggande information har översatts till lättläst svenska. Det är en text med samma innehåll som de andra sidorna, men andra ord används för att texten ska vara enklare att förstå. Du hittar länken Lättläst i sidhuvudet.

Other languages - andra språk

Vissa delar av webbplatsen med grundläggande information har översatts till språk som talas av personer som bor i Sverige och är födda i ett annat land. Du når informationen på andra språk via länken Other languages i sidhuvudet.


Synpunkter

Om du har synpunkter på tillgänglighet eller annat på webbplatsen så kan du kontakta webbredaktionen via e-post.

Tillbaka till toppen