Verksjurist för ett vikariat

LED 2018/429

Ansökan senast 28 oktober 2018

DO söker en engagerad verksjurist som ska ansvara för myndighetens hantering av förvaltningsrätt. Tjänsten är ett vikariat och är placerad på administrativa enheten. Du rapporterar till chefen för administrativa enheten.

Administrativa enheten

Enheten ansvarar för att utveckla, kvalitetssäkra och säkerställa väl fungerande administrativa processer inom enhetens ansvarsområden. I enhetens ansvarsområden ingår ekonomistyrning, verksjuridik och upphandlingar, IT och telefoni, registratur och arkiv, reception och växel, lokal- och säkerhetsarbete samt fysiskt tillgänglighets- och miljö/hållbarhetsarbete.

Dina arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår det att ansvara för myndighetens hantering av frågor inom förvaltningsrätt, sekretess och offentlighet. Vidare ingår att vara dataskyddsombud vid myndigheten samt arbeta i enlighet med dataskyddsförordningen. Till detta tillkommer att ge råd och stöd till ledningen och medarbetare inom det förvaltningsrättsliga området samt vid behov företräda myndigheten i domstol i dessa frågor. Du kommer också att arbeta med utformningen av DO:s rutiner och regelverk avseende offentlighets- och förvaltningsrättsliga frågor. Arbetet innebär många kontakter inom och utom myndigheten och ett nära samarbete med ledning och medarbetare på myndigheten.

Kravprofil

Vi söker dig med:

 • akademisk examen från juristlinjen eller juristprogrammet och notariemeritering från länsrätt/förvaltningsrätt, alternativt erfarenhet som föredragande i förvaltningsdomstol
 • flerårig aktuell erfarenhet från kvalificerat juridiskt arbetet inom förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Du ska ha förmåga att:

 • driva, utveckla och samordna myndighetens arbete inom förvaltningsrätt, offentlighet och sekretessfrågor
 • bereda och rapportera underlag till ledning och andra intressenter
 • ge kvalificerat stöd till myndighetsledningen och medarbetare i frågor rörande verksjuridik
 • vara verksamhetsorienterad, strategisk och lösningsinriktad
 • arbeta självständigt, inge förtroende och ha hög integritet
 • samarbeta och skapa goda relationer
 • vara analytisk, strukturerad och noggrann
 • växla mellan olika arbetsuppgifter och svårighetsgrad

Meriterande:

 • erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet, helst på statlig myndighet
 • erfarenhet som personuppgiftsombud eller dataskyddsombud på myndighet

Stor vikt kommer att läggas vid de personliga förmågorna.

Tjänsten är ett vikariat under ett år. Tillträde i januari 2019 eller enligt överenskommelse.

Om DO

DO:s uppdrag är att arbeta mot diskriminering, såväl förekomsten av diskriminering som risker för diskriminering. Ledstjärnan är vår vision, ett samhälle fritt från diskriminering. Våra insatser inom kunskapsutveckling, kunskapsspridning, tillsyn och processföring har ett gemensamt och riktat syfte, att motverka diskriminering och på andra sätt främja lika rättigheter och möjligheter.

För närvarande är vi ett hundratal anställda som arbetar i tillgängliga lokaler på Råsundavägen 18 i Solna, med närhet till goda kommunikationsmöjligheter. Vi ser inte ytterligare anpassningar som ett hinder. Läs mer under Jobba hos oss.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med förmåner som bland annat flexibla arbetstider, friskvårdsersättning och friskvårdstimme. Varje medarbetare har eget rum.
Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering som ger lika möjligheter för alla.

Kontakt och ansökan

Kontaktperson är rekryterande chef Nanna Sörling eller HR-generalist Anna Johansson. Fackliga företrädare är Olle Andersson Brynja för Saco och Ammar Makboul för ST. Du når dem via DO:s växel 08-120 20 700.

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning senast den 28 oktober 2018 till Diskrimineringsombudsmannen, Box 4057, 169 04 Solna eller till ansokning@do.se med referensnummer LED 2018/429. Observera att vi inte ser din profilsida på LinkedIn som en inskickad ansökan och meritförteckning.

Tillbaka till toppen