Sektionschef till utvecklings- och analysenheten

Referensnummer LED 2018/454

Ansökan senast 27 november 2018

DO söker nu en chef med goda ledaregenskaper som vill ta sig an uppdraget att leda, driva och utveckla den nya utvecklingssektionen. Vid årsskiftet kommer DO att slå samman nuvarande utvecklings- respektive analysenheten till en enhet, utvecklings- och analysenheten. Utvecklingssektionen är en av de två sektioner som kommer att bildas vid den enheten.

Utvecklingssektionen

Utvecklingssektionen kommer att ansvara för DO:s strategiska insatser i syfte att få externa aktörer att arbeta mot diskriminering och på annat sätt främja lika rättigheter och möjligheter. Vidare kommer sektionen ha ansvar för att myndighetens nätverk och kontakter för kunskapsinhämtning och kunskapsspridning med nyckelaktörer och civila samhället. Sektionen kommer att bedriva förändringsarbete, i samarbete med eller i förhållande till externa aktörer, genom att synliggöra risker för diskriminering och på olika sätt verka för att dessa ska försvinna.

Dina arbetsuppgifter

Som sektionschef har du personal-, verksamhets och budgetansvar för utvecklingssektionen som i dag består av tio medarbetare. I ansvaret ingår att leda, driva, och utveckla en ny sektion på utvecklings- och analysenheten för att ge stöd till verksamheten i genomförandet av myndighetens uppdrag. Som sektionschef bidrar du tillsammans med medarbetarna till myndighetens gemensamma externa förändringsarbete. Du ansvarar också för att driva ett internt utvecklingsarbete på sektionen. Uppdragets komplexitet kräver en chef vars ledarskap präglas av såväl nyfikenhet, ödmjukhet som ett holistiskt perspektiv.

I rollen som chef för utvecklingssektionen ingår att bidra till medarbetarnas utveckling genom ett synligt, tydligt och operativt ledarskap. Ditt ledarskap ska säkerställa goda förutsättningar i arbetet för medarbetarna att fullgöra sina uppgifter och uppdrag. Du ska också bidra till ett mycket gott arbetsklimat och uppmuntra till samarbete inom myndigheten. Sektionschefen för utvecklingssektionen är placerad under enhetschefen och ingår i enhetens chefsgrupp.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.

Kravprofil

Vi söker dig som har

 • universitetsexamen inom det samhällsvetenskapliga området, från juristprogrammet eller motsvarande utbildning som DO bedömer som likvärdig.
 • mycket god erfarenhet av att leda och fördela arbete inom en verksamhet och/eller projekt
 • mycket god erfarenhet från statlig verksamhet, annan offentlig verksamhet eller motsvarande
 • gedigen erfarenhet av långsiktigt förändringsarbete i komplexa frågor inom samhällsstrukturen
 • erfarenhet av att inhämta kunskaper från, samverka och föra dialog med aktörer som exempelvis civila samhället, myndigheter och andra nyckelaktörer
 • stort intresse för och mycket god förståelse för hur samhället fungerar och hur olika strukturer samverkar och påverkar varandra
 • ha mycket god förmåga att bedriva en verksamhet som ska bidra till genomförandet av myndighetens uppdrag som helhet
 • mycket god erfarenhet av att representera en organisation i olika externa formella sammanhang
 • mycket god analytisk förmåga
 • mycket god vana av skriftlig och muntlig framställning
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du ska även

 • kunna leda, driva och utveckla sektionens verksamhet och medarbetare mot uppställda mål
 • ha mycket god kommunikativ förmåga samt vara lyhörd
 • ha mycket god samarbetsförmåga och arbeta för att hitta lösningar som gynnar verksamheten
 • kunna entusiasmera och motivera medarbetarna
 • kunna prioritera samt ge bra återkoppling
 • vara trygg, prestigelös och skapa förtroende
 • kunna förankra och skapa delaktighet i frågor som rör verksamheten.

Meriterande

 • att ha chefserfarenhet
 • att ha grundläggande kunskaper inom diskrimineringsområdet, diskriminerings- eller MR- rättsliga området.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Om DO

DO:s uppdrag är att arbeta mot diskriminering, såväl förekomsten av diskriminering som risker för diskriminering. Ledstjärnan är vår vision, ett samhälle fritt från diskriminering. Våra insatser inom kunskapsutveckling, kunskapsspridning, tillsyn och processföring har ett gemensamt och riktat syfte, att motverka diskriminering och på andra sätt främja lika rättigheter och möjligheter. 

För närvarande är vi ett hundratal anställda som arbetar i tillgängliga lokaler på Råsundavägen 18 i Solna, med närhet till goda kommunikationsmöjligheter. Vi ser inte ytterligare anpassningar som ett hinder. 

Vi erbjuder dig en arbetsplats med förmåner som bland annat flexibla arbetstider, friskvårdsersättning och friskvårdstimme. Vid myndigheten har alla medarbetare egna arbetsrum.

Om rekryteringen

Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering som ger lika möjligheter för alla.
Vi undanber oss vänligen kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

I denna rekrytering samarbetar DO med SOURCE Executive Recruitment. Frågor om tjänsten besvaras av Björn Torstensson via mobil 070-786 00 70 eller via e-post bjorn.torstensson@source-executive.se.

Fackliga företrädare på DO är Ragnar Andersson för Saco och Ann Frisell för ST. Du når dem via DO:s växel 08-120 20 700.

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning senast den 27 november 2018 till Diskrimineringsombudsmannen, Box 4057, 169 04 Solna eller till ansokning@do.se med referensnummer: LED 2018/454.
Observera att vi inte ser din profilsida på LinkedIn som en inskickad ansökan och meritförteckning.

Tillbaka till toppen