Sektionschef till utvecklings- och analysenheten

LED 2018/321

Ansökan senast 13 augusti 2018

Diskrimineringsombudsmannen (DO) söker nu en chef med goda ledaregenskaper som vill ta sig an uppdraget att leda, driva och utveckla den nya analyssektionen. DO kommer under hösten att slå samman nuvarande utvecklings- respektive analysenheten till en enhet, utvecklings- och analysenheten. Analyssektionen är en av de två sektioner som kommer att bildas vid den enheten

Analyssektionen

Analyssektionens uppdrag är att stödja myndigheten bland annat med att genomföra studier, undersökningar och sammanställningar samt genomföra analyser av bland annat anmälningar och tillsynsunderlag. Sektionen ska också bistå med stöd och metod för utveckling av interna arbetsprocesser samt uppföljning och utvärdering av myndighetens egna arbete.

Dina arbetsuppgifter

Som sektionschef har du personal-, verksamhets och budgetansvar för analyssektionen som i dag består av sju medarbetare. I ansvaret ingår att leda, driva, och utveckla en ny sektion på utvecklings- och analysenheten för att ge stöd till verksamheten i genomförandet av myndighetens uppdrag. Som sektionschef bidrar du tillsammans med medarbetarna till myndighetens gemensamma externa förändringsarbete. Du ansvarar också för att driva ett internt utvecklingsarbete på sektionen. Sektionens arbete är precis som andra enheters och sektioners arbete viktiga kuggar i det gemensamma genomförandet av myndighetens uppdrag. Arbetssättet kräver såväl god känsla för service som den ständiga närvaron av ett holistiskt perspektiv på verksamheten. Uppdragets komplexitet kräver också en chef vars ledarskap präglas av såväl nyfikenhet som ödmjukhet.

I rollen som chef för analyssektionen ingår att bidra till medarbetarnas utveckling genom ett synligt, tydligt och operativt ledarskap. Ditt ledarskap ska säkerställa goda förutsättningar i arbetet för medarbetarna att fullgöra sina uppgifter och uppdrag. Du ska också bidra till ett mycket gott arbetsklimat och uppmuntra till samarbete inom myndigheten. Sektionschefen för analyssektionen är placerad under enhetschefen och ingår i enhetens chefsgrupp.

Kravprofil

Vi söker dig som har

 • universitets- eller högskoleexamen inom det samhällsvetenskapliga området
 • mycket god erfarenhet av att leda och fördela arbete inom en verksamhet och/eller projekt
 • mycket god erfarenhet från statlig verksamhet, annan offentlig verksamhet eller motsvarande
 • flera års erfarenhet av arbete som givit mycket god förståelse för och kunskap om vad externt utvecklings- och förändringsarbete innebär
 • stort intresse för och mycket god förståelse för hur samhället fungerar och hur olika strukturer samverkar och påverkar varandra
 • ha mycket god förmåga att bedriva en verksamhet som ska bidra till genomförandet av myndighetens uppdrag som helhet
 • mycket god analytisk förmåga
 • mycket god vana av skriftlig framställning
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du ska även

 • kunna leda, driva och utveckla sektionens verksamhet och medarbetare mot uppställda mål
 • ha mycket god kommunikativ förmåga samt vara lyhörd
 • ha mycket god samarbetsförmåga och arbeta för att hitta lösningar som gynnar verksamheten
 • kunna entusiasmera och motivera medarbetarna
 • kunna prioritera samt ge bra återkoppling
 • vara trygg, prestigelös och skapa förtroende
 • kunna förankra och skapa delaktighet i frågor som rör verksamheten

Meriterande är

 • att ha kunskaper inom diskrimineringsområdet eller diskriminerings-, MR- och offentligrättsliga området, både nationellt och internationellt
 • att ha bedrivit externt förändringsarbete
 • att ha chefserfarenhet
 • att ha en examen i statskunskap

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.

Om DO

DO:s uppdrag är att arbeta mot diskriminering, såväl förekomsten av diskriminering som risker för diskriminering. Ledstjärnan är vår vision, ett samhälle fritt från diskriminering. Våra insatser inom kunskapsutveckling, kunskapsspridning, tillsyn och processföring har ett gemensamt och riktat syfte, att motverka diskriminering och på andra sätt främja lika rättigheter och möjligheter.

För närvarande är vi ett hundratal anställda som arbetar i tillgängliga lokaler på Råsundavägen 18 i Solna, med närhet till goda kommunikationsmöjligheter. Vi ser inte ytterligare anpassningar som ett hinder.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med förmåner som bland annat flexibla arbetstider, friskvårdsersättning och friskvårdstimme. Vid myndigheten har alla medarbetare egna arbetsrum.

Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering som ger lika möjligheter för alla.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar DO med SOURCE Executive Recruitment. Frågor om tjänsten besvaras av Björn Torstensson via mobil 070-786 00 70 eller via e-post bjorn.torstensson@source-executive.se.

Fackliga företrädare på DO är Olle Andersson Brynja för Saco och Pilar Appelgren för ST. Du når dem via DO:s växel 08-120 20 700.

Vi undanber oss vänligen kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning senast den 13 augusti 2018 till Diskrimineringsombudsmannen, Box 4057, 169 04 Solna eller till ansokning@do.se med referensnummer: LED 2018/321.

Observera att vi inte ser din profilsida på LinkedIn som en inskickad ansökan och meritförteckning.