Vi arbetar för ett samhälle
fritt från diskriminering.

Jobba hos oss

Vill du vara med och göra skillnad? Vi är drygt 100 anställda som arbetar mot samma mål - ett samhälle fritt från diskriminering. Hos oss jobbar framförallt jurister, samhällsvetare, kommunikatörer och administratörer. Här får du möta några av våra medarbetare.

Att jobba som jurist

Hanna Wilson

Foto: Hans Alm

Hanna Wilson

På DO får jag jobba med mänskliga rättigheter samtidigt som jag gör en konkret skillnad i samhället. Diskriminerings­rätt är dessutom ett intressant och dynamiskt rättsområde.


Utbildning: Jur. kand. vid Stockholms universitet inklusive praktik på utrikesdepartementet, ett års genusvetenskapsstudier vid Stockholms universitet samt utbildad fotograf.

Tidigare arbetslivserfarenhet: Utrikesdepartementets enhet för folkrätt, mänskliga rättigheter och traktaträtt, notarietjänst på Justitiekanslern och Stockholms tingsrätt, arbetsrättslig rådgivare på fackförbunden ST och Vision.

Arbetsuppgifter på DO: Jurist och utredare på Rättsenhet arbetsliv. Arbetar främst med tillsynsutredningar gällande diskriminering i arbetslivet och i projekt inom inriktningsområde arbetsliv. Arbetar även i DO:s upplysningstjänst och med utveckling av interna rutiner samt deltar i DO:s externa verksamhet, till exempel på arbetsmarknadsmässor.

Emmah Edström

Foto: Hans Alm

Emmah Edström

Det bästa med mitt jobb på DO är att jag får arbeta för ett bättre samhälle på en kollektiv nivå, tillsammans med mina oerhört kompetenta och engagerade kollegor. Här finns också en fantastisk öppenhet. Det är högt i tak och det finns utrymme för att få vara sig själv.


Utbildning: Jur. kand. från Lunds Universitet med inriktning mot familjerätt samt högskoleexamen från Örebro universitet med kurser i bland annat rättsvetenskap.

Tidigare arbetslivserfarenhet: Familjerättsjurist på Fonus Juridik i Visby, tingsmeritering vid Kalmar tingsrätt, beredningsjurist på Västmanlands tingsrätt, jurist på Skolväsendets överklagandenämnd, jurist på Barn- och elevombudet vid Skolinspektionen.

Arbetsuppgifter på DO: Jurist och utredare på Rättsenhet samhällsliv och utbildningsväsende. Utreder anmälningar om diskriminering, deltar i arbetsgrupp om aktiva åtgärder och i projektgrupp gällande socialtjänst samt arbetar med viss verksamhetsutveckling.

Att jobba som samhällsvetare

Love Ander

Foto: Gustaf Widegård

Love Ander

På DO finns väldigt många kunniga och trevliga kollegor. Jag lär mig nya saker hela tiden och bidrar till DO:s arbete med att motverka diskriminering. Det är roligt, utvecklande och meningsfullt.


 

Utbildning: Samhällsvetenskaplig kandidatexamen med kulturgeografi som huvudämne, enstaka kurser i konstvetenskap och tyska.

Tidigare arbetslivserfarenhet: Utredare på Kulturrådet och Myndigheten för kulturanalys. Har även arbetat vid olika organisationer inom civilsamhället.

Arbetsuppgifter på DO: Utredare på analyssektionen. På analyssektionen arbetar vi med att bygga upp kunskap i syfte att förebygga och motverka diskriminering. Mina främsta uppgifter är att genomföra olika studier, undersökningar och analyser. Jag arbetar både med kvantitativ och kvalitativ metod. Till viss del medverkar jag också i verksamhetsutveckling.

Att jobba som kommunikatör

Gustaf Widegård

Foto: Hans Alm

Gustaf Widegård

På DO står kunskap och rimlighet i centrum. Alla som jobbar här är smarta, ansvarstagande och dessutom väldigt omtänksamma. En kombination som jag värderar väldigt högt.Utbildning: Kandidatexamen i journalistik från Göteborgs universitet.

Tidigare arbetslivserfarenhet: Nyhetsreporter på SVT Nyheter Skåne. Sociala medierredaktör på Sveriges Radio P3.

Arbetsuppgifter på DO: Kommunikatör för sociala medier. Ansvarar för DO:s strategiska arbete på våra olika sociala plattformar. Skapar innehåll och sköter annonsering.

Att jobba som HR-generalist

Lotta-Karin Hansson

Foto: Hans Alm

Lotta-Karin Hansson

Det som är roligt med mitt jobb är att jag får möjlighet att arbeta både strategiskt och operativt med personalfrågor. För mig känns det även inspirerande att få arbeta på DO och veta att jag i mitt arbete bidrar till DO:s vision ett samhälle fritt från diskriminering.


Utbildning: Programmet för personal- och arbetslivsfrågor vid Umeå Universitet samt enstaka kurser inom sociologi.

Tidigare arbetslivserfarenhet: HR-generalist på dåvarande Smittskyddsinstitutet i Stockholm. Rådgivare inom arbetsrätt på kommunikationscentralen för fackförbunden ST och SKTF.

Arbetsuppgifter på DO: HR-generalist på HR-enheten. Arbetar operativt och strategiskt i HR-frågor. Ger ett kvalificerat stöd till myndighetens chefer i arbetsrättsliga frågor och avtal samt inom bland annat områdena rekrytering, arbetsmiljö och rehabilitering. Samverkar och förhandlar med fackliga parter inom olika frågor samt medverkar i projekt som berör HR området.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Sidinformation

Senast uppdaterad: 1 januari 2022