Vi arbetar för ett samhälle
fritt från diskriminering.

Bilfirma avbröt provanställning vid VAB

Händelsen enligt anmälan

En man vars provanställning avbröts efter att han varit hemma för vård av sjukt barn (VAB) har missgynnats i strid med föräldraledighetslagen. Den bedömningen gör DO som nu begär att arbetsgivaren ska betala skadestånd till mannen.

Mannen påbörjade en provanställning hos en bilfirma i början av hösten. I samband med det blev mannens barn sjukt. Mannen arbetade sin första arbetsdag men fick därefter vara frånvarande på grund av VAB.

När mannen även den fjärde arbetsdagen meddelade att han behövde vara hemma med barnet, fick han besked via SMS att företaget behövde personal på plats och att han måste sägas upp.

DO:s bedömning

DO anser att det finns ett tydligt tidsmässigt samband mellan mannens föräldraledighet och den avbrutna provanställningen från bilföretaget. DO bedömer att den avbrutna provanställningen är ett missgynnande i strid med föräldraledighetslagen.

25 november 2022: Krav på diskrimineringsersättning

DO begär att arbetsgivaren skulle betala 100 000 kr i diskrimineringsersättning till mannen, till följd av missgynnandet och kränkningen.
Om företaget motsätter sig DO:s begäran kommer DO att lämna in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen.

8 december 2022: Arbetsgivaren betalar ersättning till mannen

DO och arbetsgivaren kommer överens om en förlikning som innebär att arbetsgivaren betalar ersättning till mannen. Därmed avslutade DO ärendet.

Sidinformation

Senast uppdaterad: 22 december 2022