Tillgänglighet

Lyssna

DO:s webbplats följer så långt det är möjligt de regler som Verva satt upp för tillgänglighet i 24-timmarsmyndigheten. Det gäller tekniskt, innehållsmässigt och layoutmässigt.

Anpassa webbplatsen

DO har ingen egen Anpassa-funktion på webbplatsen eftersom anpassningarna riskerar att störa användarens egna inställningar. Det är lätt att anpassa webbläsarens egna inställningar så att du till exempel kan få högre kontrast eller större text. 

I de flesta moderna webbläsare kan du få större text genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet. Du kan också ändra textstorlek i webbläsarens menyer under Visa-menyn. Där väljer du antingen "Textstorlek", "Öka teckensnitt", "Minska teckensnitt" eller "Zoomfaktor", beroende på vilken webbläsare du har. 

Anpassa kontraster och färger gör du under webbläsarens Verktyg-meny. Välj "Internetalternativ" och antingen "Teckensnitt" eller "Färger" under "Allmänt".

Snabbkommandon

Följande snabbkommandon gäller på DO:s webbplats:
S - Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet
0 - Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation
1 - Startsida
2 - Nyheter
3 - Webbkarta
4 - Sökfunktion
5 - Vanliga frågor och svar (FAQ)
6 - Hjälp
7 - Kontakt

Lättläst

Du kan läsa många av DO:s webbtexter på lättläst. Om en sida finns på lättläst visas det med en ikon högst upp på sidan.

Lyssna

Om du vill höra texten, klickar du på "Lyssna". Då syns en särskild list högst upp på skärmen. Där kan du med olika knappar bland annat välja om du vill

  • lyssna på all text
  • lyssna på enbart länkarna

Under knappen ”Inställningar” kan du välja hur du vill att informationen ska presenteras.
 
Om du klickar på ”Hjälp” får du all information om hur du lyssnar på webbplatsens information.

Teckenspråk

Inom kort kommer DO:s webbplats att innehålla information på teckenspråk.

Publiceringsdatum: 2008-12-16