Om RSS

Lyssna

Genom att använda dig av RSS kan du på ett enkelt och smidigt sätt få veta när DO har uppdaterade nyheter. För mer information om vilka prenumerationer DO har i dagsläget, titta i högerspalten.

RSS är ett standardformat för att leverera rubriker och sammanfattningar.

Kom igång med RSS

För att kunna få meddelanden om att DO har gett ut till exempel ett nytt pressmeddelande, behöver du antingen ett speciellt program kallad RSS-läsare eller en webbaserad RSS-tjänst, oftast en webbläsare som Internet Explorer eller Safari.  

RSS-läsare och RSS-tjänster kontrollerar automatiskt de RSS-flöden du valt att prenumerera på och presenterar nya inlägg på ett överskådligt sätt. Du behöver med andra ord inte aktivt söka upp webbsidor för att se vad som är uppdaterat om du har valt att prenumerera på ett RSS-flöde.

Det finns ett flertal gratisvarianter för både PC och Mac.

Webbläsare

Webbläsarna Internet Explorer, Opera och Safari har stöd för RSS. De läggs oftast till i bokmärkeslistan eller i speciellt flöde.

Gratisprogram

PC

Sharpereader: www.sharpreader.net
Feedreader: www.feedreader.com

Mac

NetNewsWire: http://ranchero.com/netnewswire
Newsfire: www.newsfirerss.com

Observera att DO inte tar något ansvar för innehållet eller funktion på ovanstående webbläsare eller gratisprogram. Om du har frågor eller funderingar om programmen får du vända dig till tillverkaren.

Publiceringsdatum: 2012-02-16

RSS på do.se

Du kan prenumerera på olika typer av information via rss.

Alla RSS-flöden på do.se