Stockholm Pride: Aktiva åtgärder för arbetsplatser utan diskriminering

Träffa DO

Evenemanget har genomförts

Evenemang

DO medverkar i ett panelsamtal den 2 augusti kl. 13.00-14.00. Samtalet handlar om de nya bestämmelserna om aktiva åtgärder utifrån diskrimineringsgrunderna sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck. Du kan även träffa oss i regeringskansliets tält kl. 19.00-20.30.

Pridefestivalen pågår under hela veckan. Festivalområdet på Östermalms IP rymmer en rad olika utställare, till exempel föreningar, politiska partier, myndigheter, religiösa samfund eller kommersiella aktörer. DO deltar på två aktiviteter vid två tillfällen under veckan.

Panelsamtal:

Hejdå heteronorm - aktiva åtgärder för arbetsplatser utan diskriminering

Många vill bidra till ett tryggt arbetsliv och sedan årsskiftet har arbetsgivare ansvar att inkludera alla sju diskrimineringsgrunder i arbetet med aktiva åtgärder. Det innebär att det finns ett krav på att arbetsgivare inkluderar sexuell läggning och könsöverskridande identitet eller uttryck i arbetet för att förebygga diskriminering och verka för lika rättigheter och möjligheter. Men vad kan det innebära på en arbetsplats? Vad kan varje arbetsgivare göra? Och vilka utmaningar finns det i arbetet med aktiva åtgärder?

DO:s utredare Ammar Makboul medverkar i ett panelsamtal som arrangeras av RFSL och fackförbundet Unionen.  Seminariet äger rum den 2 augusti kl. 13.00-14.00 i Pride House.

Ställ frågor till DO i regeringskansliets tält i Pride Park

Hur arbetar DO för att motverka och förebygga diskrimineringen av hbt-personer?Den 2 augusti kl 19.00-21.30 kan du träffa Ammar Makboul, utredare på DO, som gärna svarar på frågor om diskriminering, diskrimineringslagen och om DO.

Stockholm Pride

Stockholm Pride är Nordens största Pridefestival sedan 1998 och arbetar för att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans och queerpersoner och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen.