Jobba hos oss

Vill du vara med och göra skillnad? Vi är drygt 100 anställda som arbetar mot samma mål - ett samhälle fritt från diskriminering. Hos oss jobbar framförallt jurister, samhällsvetare, kommunikatörer och administratörer. Här får du möta några av våra jurister.

DO var alltid drömjobbet!

bild på Carolina Stevenius - jurist på DO

Carolina Stiwenius har arbetat som jurist på DO sedan 2013. 

Se film och läs artikel där hon berättar mer om arbetet på DO och vägen dit.

bild på Zdravka Zulj - jurist på DO

Zdravka Zulj

Det bästa med mitt jobb, och som gör mig glad inför att komma till jobbet varje dag, är mina fantastiska och kunniga kollegor. Det är högt i tak och finns utrymme för olika personligheter.

 

Utbildning: Jur.kand vid Lunds universitet, utbytesstudier vid European Law School i Maastricht, praktiserade på Maastricht Graduate School of Governance.

Tidigare arbetslivserfarenhet: Tingsmeritering vid Ystads tingsrätt, biträdande jurist vid Advokatbyrån Sigeman & Co i Malmö.

Arbetsuppgifter på DO: Jurist och utredare på Rättsenhet arbetsliv. Utreder anmälningar om diskriminering i arbetslivet. Medverkar i projekt inom inriktning samhällsområde arbetsliv. Håller föreläsningar för exempelvis fackförbund.

 

bild på Julia DeMarinis Giddings - jurist på DO

Julia DeMarinis Giddings

”Det känns oerhört bra att vara en del av denna viktiga samhällsaktör och arbeta aktivt för att främja likabehandling i Sverige idag.”  

Utbildning: Jur. kand vid Uppsala universitet och vid Katholieke Universiteit i Leuven, fristående kurser i statsvetenskap och filosofi vid Stockholms universitet och kurser i franska vid Université Paris-Sorbonne, praktik vid EU Kommissionens FN-delegation i New York. 

Tidigare arbetslivserfarenhet: Biträdande jurist vid advokatfirman Nilsson & Co i Stockholm, notarietjänstgöring vid Linköpings tingsrätt, advokat och biträdande jurist vid Hamilton advokatbyrå, europeisk arbetsrättsjurist vid Nasdaq.

Arbetsuppgifter på DO: Processförare på processenheten. Företräder DO som ombud i domstolsförhandlingar i diskrimineringsärenden. 

 

bild på Björn Andersson - jurist på DO

Björn Andersson

"Jag sökte till DO därför att det kändes som ett naturligt steg att prova på att arbeta med tillsyn av lagen när jag hade arbetat i flera år med den praktiska tillämpningen."

 


Utbildning:
Jur.kand. vid Stockholms universitet med inriktning mot IT-rätt och diskrimineringsrätt.

Tidigare arbetslivserfarenhet: Konsult i privat och offentlig sektor, bland annat på aktiva åtgärder och lönekartläggning, utredare på JämO i Stockholm

Arbetsuppgifter på DO: Utredare på rättsenheten arbetsliv. Utreder anmälningar om diskriminering, projektledare för myndighetens tillsynsinsatser avseende aktiva åtgärder.

Patricia Rivas, fotografi

Patricia Isakson Rivas

”Mitt arbete på DO med tillsyn av olika samhällsaktörer är givande för mig eftersom jag känner att jag kan bidra till att minska diskrimineringen i samhället och på så sätt skapa en positiv samhällsförändring.”

Utbildning: Juris licenciatprogrammet vid Chiles universitet, praktik vid statens rättshjälpskontor i Santiago, juris licenciatprogrammet vid Salamancas Universitet i Spanien, masterutbildning i EU-studier från Salamancas Universitet.

Tidigare arbetslivserfarenhet: Anställd vid Sveriges ambassad i Bogotá, Colombia, svensk diplomat vid Sveriges ambassad i Guatemala.

Arbetsuppgifter på DO: Utredare/jurist på Rättsenhet Samhällsliv och utbildningsväsende. Arbetar med tillsyn av ärenden inom olika samhällsområden.