Filmer om bristande tillgänglighet

Bristande tillgänglighet är en form av diskriminering. Men hur kan det yttra sig? Våra filmer som finns på den här sidan är exempel på hur det kan upplevas av personer med en funktionsnedsättning. Filmerna finns tillgängliga i tre versioner: med undertext, med teckenspråk och syntolkad.

Sveriges största hinderbana

Sveriges största hinderbana har minst 1 538 200 deltagare varje dag. Den här filmen uppmärksammar Diskrimineringslagens förbud mot bristande tillgänglighet och att verksamhetsansvariga enligt lag kan vara skyldiga att göra sin verksamhet tillgänglig för personer med funktionsnedsättning.

Hur tillgänglig är din verksamhet?

Att gå på restaurang, ta en fika eller handla kan vara en självklarhet för många, men inte för alla. Ibland finns det hinder som försvårar eller gör det omöjligt. Hur ser det ut i din verksamhet?

Den här filmen ger dig en omvänd bild över hur bristande tillgänglighet kan upplevas av en person med en funktionsnedsättning.

Hur tillgänglig är din arbetsplats?

Att börja nytt jobb är både spännande och utmanande, men för några kan det innebära en extra utmaning. Ibland finns det hinder i omgivningen eller i organisationen som försvårar. Hur ser det ut på din arbetsplats?

Den här filmen ger dig en tillspetsad bild över hur bristande tillgänglighet kan upplevas av en person med en kognitiv funktionsnedsättning.

Filmer i fler format

 

Filmerna om bristande tillgänglighet finns också på DO:s Youtube-kanal.